Aangepaste maatregelen tennispark tijdens Corona crisis

We mogen weer tennissen, maar dit mag alleen in aangepaste vorm omdat het coronavirus nog niet is bestreden. Hierbij informeren we je over de richtlijnen en maatregelen. Om verantwoord van het tennispark gebruik te kunnen maken moeten we een aantal maatregelen nemen. We volgen hierin de richtlijnen van de KNLTB en de gemeente, afgestemd op de situatie voor ons tennispark. Wij informeren jullie hierbij welke maatregelen we treffen en hoe we het nu organiseren.

Jeugd
Kinderen en jeugd t/m 18 jaar: Trainen en vrij spelen is weer mogelijk onder toezicht. Er dient altijd een volwassene (of tennisleraar) aanwezig te zijn die toezicht kan houden op het naleven van de maatregelen. Dit geldt voor alle jeugdleden. Jeugd mag wel met maximaal 4 jeugdleden op de baan vrij tennissen, maar onder toezicht.

Protocol tennisles jeugd

Volwassenen
Vrij spelen en trainen is weer mogelijk. De anderhalve meter afstand blijft ook met sporten van kracht. Sinds de recente versoepelingen mogen volwassenen ook weer dubbelen, mits de anderhalf meter afstand gehandhaafd word.

 

Terras open vanaf 1 juli

 • we gaan nog niet binnen zitten, onder het afdak mag wel.
 • we houden, ook buiten de 1,5 meter afstand in acht.
 • er wordt steeds één lid aangewezen die binnen in de kantine de drankjes haalt en de betaling regelt.
 • toilet mag gebruikt worden.


Thuis blijven
Je dient helaas thuis te blijven indien:

 1. Jij of een gezinslid de volgende (lichte) symptomen hebben:  neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid koorts. Als jullie allemaal 24 uur of langer geen klachten hebben, dan mag je weer tennissen.
 2. Jij of een gezinslid positief getest zijn op het nieuwe corona-virus. In dat geval mag je nog niet komen tennissen tot 14 dagen na het laatste contact. Je kunt namelijk nog ziek worden 14 dagen nadat je contact hebt gehad met die persoon.


Voordat je naar de club gaat, dan graag

 1. Thuis naar het toilet
 2. Thuis 20 seconden je handen wassen met zeep
 3. Een gevulde drinkfles mee zodat je zo min mogelijk de baan af hoeft en zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van kranen en sanitaire voorziening (om besmettingsrisico op tastbare zaken zo gering mogelijk te houden).

Op de club graag

 • Zo min mogelijk gebruik te maken van de faciliteiten.
 • Kantine en kleedkamers blijven gesloten, het toilet is wel toegankelijk.

Na afloop van tennissen wordt aanbevolen om thuis ook weer 20 seconden je handen te wassen met zeep.

Digitaal reserveren
Gebruik zoveel mogelijk het reserveringssysteem voordat je gaat tennissen. Dit voorkomt wachttijden of een vergeefse reis naar de tennisbanen.

Uitleg banen reserveren

Kortom
We zijn blij dat we weer kunnen beginnen en vragen alle leden om zoveel mogelijk de regels te resepecteren.
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 592 262 643

T.U.L.P Gieten

Asserstraat 33B
9461 GB Gieten