Aangepaste maatregelen tennispark tijdens Corona crisis

Extra aanscherping maatregelen (4 t/m 19 november 2020)

Het kabinet heeft extra maatregelen genomen in de strijd tegen het coronavirus. Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen wordt onder andere de groepsgrootte voor volwassenen teruggebracht naar maximaal 2 personen. Dit geldt ook voor tennis. De maatregelen komen boven op de ‘gedeeltelijke lockdown’ en is per 4 november ingegaan en gelden voor 2 weken.  

De overheidsrichtlijnen voor sport zijn de volgende:

  • Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar (binnen en buiten) sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Tennis en padel spelen kan dus nog, maar met maximaal twee personen op een baan (geen dubbelspel). De komende 2 weken is alleen enkelspel toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen op een baan (excl. trainer); trainingsgroepen van 4 volwassenen of meer zijn mogelijk, zolang deze duidelijk zichtbaar in groepen van 2 spelers per baan (met 1.5 meter afstand) gescheiden zijn en de groepen niet gemengd worden.
  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in grotere groepen blijven spelen en trainen en hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.

Vanaf 19 november vallen we terug naar de ‘gedeeltelijke lockdown’ en gelden de maatregelen van 14 oktober. Naar verwachting zullen we dit tot half december moeten volhouden.

 

Maatregelen per 14 oktober 2020

 

Regels tennislessen
Voor de lesnemers (ook jeugd) geldt dat na de herfstvakantie de lessen weer beginnen en de coronaregels in acht dienen te worden genomen.
Dat betekent dat de doucheruimtes niet gebruikt mogen worden, tenniskleding aan bij binnenkomst, vóór en na de les handen wassen en de instructies van de trainer opvolgen. De ouders/begeleiders leveren de jeugd vóór het hek af en mogen niet mee naar binnen. Dit geldt ook voor het ophalen. 
Voor jeugd t/m 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. Voor volwassenen vanaf 18 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer > aanpassing 4 t/m 19 november (zie bovenaan)

Zie ook: Protocol tennisles

Dubbelen 
> aanpassing 4 t/m 19 november (zie bovenaan)

Dubbelen bij tennis is toegestaan, mits er altijd bewust 1.5 meter afstand wordt gehouden op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS.
Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan.
Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee.
Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Wedstrijden en competities
Wedstrijden en competities zijn niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten, uitgezonderd de nationale selectiesporters en betaald voetbal.

Kleedkamers, douches en toiletten
De kleedkamers zijn gesloten, er kan dus niet gedoucht worden. Toiletten zijn alleen geopend voor noodgevallen.


Thuis blijven
Je dient helaas thuis te blijven indien:

  1. Jij of een gezinslid de volgende (lichte) symptomen hebben:  neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid koorts. Als jullie allemaal 24 uur of langer geen klachten hebben, dan mag je weer tennissen.
  2. Jij of een gezinslid positief getest zijn op het nieuwe corona-virus. In dat geval mag je nog niet komen tennissen tot 10 dagen na het laatste contact. Je kunt namelijk nog ziek worden 10 dagen nadat je contact hebt gehad met die persoon.


Voordat je naar de club gaat, dan graag

  1. Thuis naar het toilet
  2. Thuis 20 seconden je handen wassen met zeep
  3. Een gevulde drinkfles mee zodat je zo min mogelijk de baan af hoeft en zo min mogelijk gebruik hoeft te maken van kranen en sanitaire voorziening (om besmettingsrisico op tastbare zaken zo gering mogelijk te houden).


Digitaal reserveren
Gebruik zoveel mogelijk het reserveringssysteem voordat je gaat tennissen. Dit voorkomt wachttijden of een vergeefse reis naar de tennisbanen.

Uitleg banen reserveren


 

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 592 262 530

T.U.L.P Gieten

Asserstraat 33B
9461 GB Gieten